Η Φιλοσοφία μας

Το 1976 απόφοιτοι της τάξεως 1951 αλλά και ορισμένοι απόφοιτοι από άλλες τάξεις, ίδρυσαν την «Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας». Αλλά δεν έκαναν μόνον αυτό. Ήδη Πλοίαρχοι όλοι, με πρακτικό μυαλό, ήσαν βέβαιοι ότι μια τέτοια Λέσχη χωρίς μόνιμη και φθηνή στέγη, θα έπαυε να υπάρχει μόλις περνούσε ο πρώτος ενθουσιασμός.

Έτσι, χωρίς χορηγούς και χρηματοδότες, συγκέντρωσαν χρήματα μεταξύ τους και αγόρασαν το κτίριο της οδού Ζαΐμη 19, στον Πειραιά. Το ανακαίνισαν, το διακόσμησαν, με υλικά και αντικείμενα από καράβια και κυρίως από το υπερωκεάνιο «Βασίλισσα Φρειδερίκη», που τότε διαλυόταν για παλιοσίδερα, και στέγασαν εκεί τον καρπό του ρομαντισμού τους, τη Λέσχη Αποφοίτων της Σχολής της Ύδρας. Στην ενέργειά τους αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο η ύπαρξη και ευρωστία της Λέσχης μας για περίπου σαράντα χρόνια από την ίδρυσή της.

Μέσω της Λέσχης, οι απόφοιτοι διατηρούν τους δεσμούς με την Σχολή και τη μεταξύ τους επαφή με διαλέξεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις, εκδρομές και συγκεντρώσεις τάξεων. Η κορυφαία εκδήλωση όμως είναι το ετήσιο προσκύνημά μας στην Σχολή και την Ύδρα!! Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς άντρες που έχουν οργώσει τις θάλασσες όλου του κόσμου, να προσπαθούν να κρύψουν ένα δάκρυ όταν μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, στους θαλάμους, στο ... «μπαλαούρο» ή στο εστιατόριο της Σχολής. Εάν οι ιστορίες από την Σχολή και τη θάλασσα που ακούγονται στη Λέσχη εκδοθούν σε βιβλίο, τούτο θα αποτελέσει σίγουρα εκδοτική επιτυχία.

Κάθε Πέμπτη μεσημέρι λειτουργεί το εστιατόριο της Λέσχης. Ο έμπειρος Λεσχιάρχης μας, Καπετάν Γιώργος Μπρούζος, απόφοιτος 1959, φροντίζει πάντα για καλό φαγητό και καλό κρασί που γίνονται ακόμα καλύτερα στο περιβάλλον που θυμίζει καραβίσιο σαλόνι αξιωματικών. Όσοι αγαπούν τη θάλασσα και τους αρέσει να ακούν ή να μιλάνε γι' αυτήν, είναι ευπρόσδεκτοι ....

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα