Επιστολή

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι ,
Στην πρώτη μας επικοινωνία μετά τις διακοπές του καλοκαιριού καλωσορίζουμε τη νέα περίοδο λειτουργικής δραστηριότητας της Λέσχης και ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και φίλους υγεία, κουράγιο και δύναμη απέναντι στις κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες που τον τελευταίο καιρό έχουν αναστατώσει τη ζωή μας.
Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση:
1) Συνεχίζοντας την παράδοση που στηρίζεται στην αγάπη σας, το εστιατόριο της Λέσχης αρχίζει και πάλι τη λειτουργία του, μετά τις θερινές διακοπές, την τελευταία Πέμπτη αυτού του μήνα, 30 Σεπτεμβρίου, με καλό φαγητό, καλό κρασί και κυρίως, καλή παρέα με αναμνήσεις και ιστορίες από τη ζωή μας στη Σχολή και τη Θάλασσα. Σας περιμένουμε. . .
2) Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουμε το ετήσιο προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα. Γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα επισκεφθούμε τη Σχολή και στη συνέχεια θα καταθέσουμε στεφάνι μνήμης στο μνημείο-ηρώο των αποφοίτων συναδέλφων μας. Ακολούθως, προγραμματίζουμε γεύμα στο εστιατόριο της Σχολής (με κόστος συμμετοχής 20,00 ευρώ κατ’ άτομο) και, μετά τη μεσημεριανή ξεκούραση και την απογευματινή βόλτα, δείπνο στη γνωστή και φιλόξενη ταβέρνα του Ντούσκου.
Το πρόγραμμα της Κυριακής θα ανακοινωθεί αργότερα και θα
εξαρτηθεί από τον αριθμό των συναδέλφων και φίλων που θα
παραμείνουν στην Ύδρα την ημέρα αυτή. Η μετάβαση και επιστροφή μας από την Ύδρα θα πραγματοποιηθούν με τα διατιθέμενα υδροπτέρυγα πλοία της γραμμής («ιπτάμενα δελφίνια») , των οποίων όμως τα δρομολόγια για τον επόμενο μήνα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί . Τέλος, η διαμονή μας σε ξενοδοχεία της Ύδρας, για όσους διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου, κοστίζει, ενδεικτικά, 45,00-55,00 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο, χωρίς πρωινό (γνωστή, αμετάβλητη δυστυχώς, τοπική πρακτική).
Θεωρούμε το ετήσιο προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα ως εκδήλωση υπέρτατου χρέους και σας καλούμε όλους να
συνδράμετε στην επιτυχία του με την παρουσία σας. Για δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση δωματίων παρακαλούμε να απευθύνεσθε στη Γραμματεία της Λέσχης (κυρία Μαρία Λυκομήτρου, αριθ. τηλ. 210 4539 497 ή 694 4305 038). Σας περιμένουμε όλους, με συγγενείς και φίλους. . .
3) Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας εξουσιοδοτήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο να φροντίσουν για την έγκαιρη προετοιμασία και έκδοση του νέου ημερολογίου της Λέσχης για το 2011. Για να έχει όμως επιτυχία η προσπάθειά τους,
χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων μας, μελών και φίλων της
Λέσχης. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι κι εφέτος, ζητούμε
τη βοήθειά σας και σας παρακαλούμε να μας στείλετε μέχρι το τέλος αυτού του μήνα ό,τι κατάλληλο υλικό διαθέτετε (ποιήματα, πεζογραφήματα, ναυτικές ανέκδοτες ιστορίες, φωτογραφίες, κλπ.) προς επιλογή και δημοσίευση στο νέο ημερολόγιο της Λέσχης.
Τελειώνοντας την επιστολή μας, σας ανακοινώνουμε με λύπη ότι στις αρχές αυτού του μήνα έφυγε από κοντά μας ο Αντιναύαρχος, επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. , καπετάν Χρήστος Ντούνης, απόφοιτος της Σχολής της Ύδρας (1955) και Διοικητής αυτής (1968-1971). Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης και πολλοί φίλοι, συμμαθηταί και μαθηταί του από τη Σχολή παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, και ευχήθηκαν καλό κατευόδιο στο μεγάλο ταξίδι της ψυχής του διακεκριμένου συναδέλφου, ακούραστου εργάτη της Ναυτιλίας και εξαιρετικού φίλου, προς την αιωνιότητα.
Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ευάγγελος Τσιγκάρης - Πρόεδρος
Αθανάσιος Ζεύκης - Γεν. Γραμματέας

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα