Γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της Λέσχης 31 Ιανουαρίου 2013

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013, με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας. Παρά την παγωνιά και την απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, η αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο της ναυτιλίας, εκλεκτά μέλη και φίλους της Λέσχης. Παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Βασίλειος Κυριαζής, διευθυντής του πολιτικού γραφείου και Γεώργιος Κουκουδάκης, ειδικός συνεργάτης, ως εκπρόσωποι του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Αρβανιτόπουλου, οι Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Κώστας Κουνουγέρης, Υπαρχηγός Λ.Σ. (απόφοιτος της Σχολής (1975) και μέλος της Λέσχης) και Δημήτριος Τσιαδής, Επιτελάρχης Λ.Σ., ο Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Γεώργιος Καλαρώνης, Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ., ο καπετάν Γιώργος Βλάχος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, ο καπετάν Μαρίνος Τσάμης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, ο εφοπλιστής-πλοίαρχος καπετάν Κώστας Πρίφτης, εκλεκτό μέλος της Λέσχης, οι Γιάννης Κανατσέλης και Δημήτρης Κρητικός από την εφημερίδα «Φωνή των Πειραιωτών» και η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Πολιτευτής Ν.Δ. Β’ Πειραιά. Συγκινητική ήταν επίσης η παρουσία των παλαιών αποφοίτων της Σχολής καπετάν Δημήτρη Παπαχελά (αποφ. 1947), Ρουσσάκη Σκουλούδη (αποφ. 1946) και Ιδομενέα Βελώνια (αποφ. 1941).

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Βαγγέλης Τσιγκάρης καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς στήριξης της Λέσχης για να συνεχίσει το έργο της και ευχήθηκε προς όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη. Στη συνέχεια ο κ. Τσιγκάρης προέβη στην τιμητική απονομή του θυρεού της Λέσχης προς τους παρισταμένους παλαιούς αποφοίτους της Σχολής καπετάν Ιδομενέα Βελώνια και Ρουσσάκη Σκουλούδη, ως και προς τον καπετάν Αντώνη Μικέλη (απόφ. 1960) για τις καλές υπηρεσίες και την εν γένει προσφορά του προς τη Λέσχη.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον (κατ’ έθιμο) αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο της Σχολής καπετάν Ιδομενέα Βελώνια, ο οποίος, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης για την τιμή που του έκαναν και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευόδωση του έργου της Λέσχης για το καλό της αγαπημένης Σχολής της Ύδρας και της ναυτιλίας μας γενικότερα. Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας αυτή τη χρονιά κέρδισε ο καπετάν Στάθης Παπαδόπουλος, απόφοιτος της Σχολής (1971) και μέλος της Λέσχης.

Την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε το καθιερωμένο πλούσιο δείπνο με καλό κρασί και πλούσιους σπιτικούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει με αγάπη και μεράκι και πρόσφεραν ειδικά για τη γιορταστική αυτή εκδήλωση οι κυρίες, σύζυγοι μελών και φίλων της Λέσχης, προς τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις θερμές του ευχαριστίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή του καλαίσθητου ημερολογίου της Λέσχης για το 2013, που, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πλούσιο λογοτεχνικό υλικό συναδέλφων, μελών και φίλων της Λέσχης, επιλεγμένες φωτογραφίες από τη ζωή μας στη Σχολή και την Ύδρα, ως και πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό για τη δραστηριότητα της Λέσχης την προηγούμενη χρονιά.

Να είμαστε όλοι καλά… Και του χρόνου…

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ευάγγελος Τσιγκάρης
Πρόεδρος

Αθανάσιος Ζεύκης Γεν.Γραμματέας

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα