Επιστολή προς μέλη και φίλους

Αριθ. Πρωτ. : Λ-1335

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Λέσχης,

Μετά την ορεινή Κορινθία που επισκεφθήκαμε τον περασμένο Δεκέμβριο αποφασίσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου να πραγματοποιήσουμε μια καλοκαιρινή ημερήσια εκδρομή στην περιοχή της ορεινής Αρκαδίας την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013.

Η αναχώρησή μας θα γίνει από την πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά στις 8:00 το πρωΐ και η επιστροφή μας στο ίδιο σημείο κατά τις 9:00 το βράδυ. Η εκδρομή μας αυτή προγραμματίζουμε να περιλαμβάνει επισκέψεις στην ιστορική Δημητσάνα, πατρίδα του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ και του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, την καταπράσινη Ζάτουνα, τόπο εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και την πανέμορφη Στεμνίτσα, που έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης, αν έχουμε χρόνο, θα επισκεφθούμε και τη Μονή Φιλοσόφου, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που είναι χτισμένη στη δυτική πλευρά του φαραγγιού του ποταμού Λούσιου και αποτελείται από δύο μοναστηριακά συγκροτήματα, ένα παλαιό και ένα νέο. Η παλαιά μονή είναι γνωστή και ως «κρυφό σχολειό», επειδή, κατά την παράδοση, λειτουργούσε εκεί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας σχολείο, που αργότερα εξελίχθηκε σε σπουδαία ιερατική σχολή στην οποία φοίτησε πλήθος δασκάλων, ιερέων, μοναχών, ανωτέρων κληρικών, καθώς και ηγετικές μορφές της Εκκλησίας.

Προς ενημέρωση πάντως των ενδιαφερομένων, το πλήρες και οριστικό πρόγραμμα της εκδρομής θα καθοριστεί αμέσως μετά την καθιερωμένη προεπίσκεψη του Προέδρου του Δ.Σ. στους προγραμματισμένους προορισμούς της εκδρομής και θα γνωστοποιηθεί στα μέλη και τους φίλους της Λέσχης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτήν.

Το δικαίωμα συμμετοχής στην εκδρομή ανέρχεται στο ποσό των 20,00 ευρώ κατ’ άτομο και καλύπτει τη μεταφορά μας με πολυτελές πούλμαν. Παρακαλούμε για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής απευθείας στη Γραμματεία της Λέσχης, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013. Στόχος και επιδίωξή μας είναι να συμπληρωθούν και οι 52 θέσεις που διαθέτει το πούλμαν.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Δημήτριος Παπαχαρίσης       Αθανάσιος Ζεύκης
     Γεν. Γραμματέας                         Πρόεδρος

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα