Επιστολή

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Μέλη της Λέσχης,

Παρά τον καλοκαιρινό καιρό, η φθινοπωρινή ισημερία έρχεται να μας θυμίσει ότι οι θερινές διακοπές έφτασαν στο τέλος τους και άρχισε ήδη η νέα περίοδος λειτουργίας και δημιουργικής δραστηριότητας της Λέσχης.

Στην πρώτη μας επικοινωνία μαζί σας, ευχόμαστε σε όλους υγεία, κουράγιο και δύναμη για ν’ αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της κοινωνικής και οικονομικής θύελλας, που συνεχίζει να επιδεινώνεται, να ταλαιπωρεί και να αναστατώνει τη ζωή μας. Παρά τις θυσίες τεσσάρων ετών, βρισκόμαστε δυστυχώς μπροστά σ’ ένα αβέβαιο μέλλον χωρίς ορατή προοπτική, με την κοινωνία σήμερα ν’ αγωνίζεται σκληρά να σταθεί όρθια παλεύοντας μέσα σε συνθήκες φτώχειας, ανεργίας, πολιτικής αστάθειας και κοινωνικής αναταραχής.

Παρ’ όλα αυτά πάντως, εμείς στη Λέσχη, μολονότι βιώνουμε τις δυσκολίες των καιρών, παραμένουμε αισιόδοξοι και θα εκφράσουμε κι εφέτος την ελπίδα μας ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, η μπόρα θα περάσει, κι αν όχι εμείς, τουλάχιστον τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα αξιωθούν να ζήσουν καλύτερες μέρες.

Με την ευκαιρία αυτή σάς ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουμε την ετήσια επίσκεψη-προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα. Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο-ηρώο των συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής, που χάθηκαν σε στεριές και θάλασσες αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί προς τους παλαιούς αποφοίτους, φίλους και μέλη της Λέσχης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης και το Διοικητή της Σχολής, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη μνήμης στους χώρους διδασκαλίας και ενδιαίτησης της Σχολής.

Για όσους δεν επιστρέψουν στον Πειραιά αυθημερόν και παραμείνουν στην Ύδρα, ο υπόλοιπος χρόνος του Σαββατοκύριακου θα είναι ελεύθερος για περίπατο στα όμορφα σοκάκια του νησιού, συναντήσεις με παλιούς γνώριμους, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους και ...ζωντάνεμα αναμνήσεων από τα αξέχαστα χρόνια της φοίτησής μας στη Σχολή. Το βράδυ του Σαββάτου θα δειπνήσουμε όλοι μαζί στη γνωστή ταβέρνα «Ξερή Ελιά» του Καπετάν Στέφανου Ντούσκου και την Κυριακή το πρωί θα παραστούμε στο ετήσιο μνημόσυνο του συναδέλφου καπετάν Δημήτρη Δεμένεγα (απόφοιτου 1959), που θα πραγματοποιηθεί με απόφαση και φροντίδα της οικογένειάς του, στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Η μετάβαση και επιστροφή μας από την Ύδρα θα πραγματοποιηθούν με τα διατιθέμενα υδροπτέρυγα και καταμαράν πλοία της γραμμής (“flying dolphin” και “flying cat”), τα οποία αναχωρούν από τον Πειραιά για την Ύδρα στις 08.00 και 10.00 το πρωί του Σαββάτου (12/10) και επιστρέφουν από την Ύδρα στις 15.00 και 17.15 το απόγευμα του Σαββάτου και 13.45, 18.05 και 19.20 το απόγευμα της Κυριακής (13/10). Υπενθυμίζουμε, πάντως και τη δυνατότητα πρόσβασης στην Ύδρα από το Μετόχι Ερμιονίδος, στο οποίο λειτουργεί επιτηρούμενο πάρκιγκ αυτοκινήτων.

Τέλος, η διαμονή μας σε ξενοδοχεία της Ύδρας, για όσους διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου, κοστίζει ενδεικτικά, από 40,00 έως 55,00 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο, με ή χωρίς πρωινό. Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση δωματίων παρακαλούμε ν’ απευθύνεστε στη Γραμματεία της Λέσχης (κυρία Μαρία Λυκομήτρου, αριθ. τηλ. 210 4539 497 ή 694 4305 038).

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και μέλη της Λέσχης, θεωρούμε την ετήσια επίσκεψη-προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα ως εκδήλωση υπέρτατου χρέους και σας καλούμε όλους να συνδράμετε στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδηλώσεως με την παρουσία σας. Ιδιαίτερα εφέτος, που η Λέσχη αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για την απαραίτητη συμπλήρωση των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού στη Σχολή και την επανάληψη της δωρεάν σίτισης των σπουδαστών, που έχει διακοπεί για λόγους οικονομίας, η παρουσία μας πρέπει να είναι εντυπωσιακή σε μέγεθος και δύναμη, αντάξια της φωνής που έχει εκφράσει δημόσια και κατ’ ιδίαν η Λέσχη προς κάθε κατεύθυνση για τα θέματα αυτά. Σας περιμένουμε λοιπόν στην Ύδρα όλους, με συζύγους, παιδιά, εγγόνια, συγγενείς και φίλους...

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δημήτριος Παπαχαρίσης       Αθανάσιος Ζεύκης
     Γεν. Γραμματέας                         Πρόεδρος

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα