Γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της Λέσχης

Αριθ. πρωτ. ΔΤ-1306

30 Ιανουαρίου 2014

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014, με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο της ναυτιλίας, εκλεκτά μέλη μετά συζύγων και φίλους της Λέσχης. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κώστας Κουνουγέρης, A’ Υπαρχηγός Λ.Σ., απόφοιτος της Σχολής (1975) και μέλος της Λέσχης, ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Αριστείδης Παπανδρέου, Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ., απόφοιτος της Σχολής (1953) και μέλος της Λέσχης, ο Διοικητής της Σχολής Ιωάννης Κόκιος, Πλωτάρχης Λ.Σ. και ο Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος επικεφαλής αντιπροσωπείας σπουδαστών της Σχολής, οι πλοίαρχοι Μαρίνος Τσάμης και Παναγιώτης Μηνόγιαννης, Πρόεδρος και Γραμματέας αντιστοίχως του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, ο καπετάν Βαγγέλης Κούζιλος, Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων του «Ελλάς Λίμπερτυ», ο καπετάν Λεωνίδας Γαβαλάς, πρώην Επιθεωρητής Δ.Σ.Ε.Ν. και απόφοιτος της Σχολής (1951), ο εφοπλιστής καπετάν Κώστας Πρίφτης, απόφοιτος της Σχολής (1960) και μέλος της Λέσχης, ο κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Αρβανιτόπουλου, ο κ. Γιάννης Κανατσέλης από την εφημερίδα «Φωνή των Πειραιωτών» κ.ά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην παρουσία για πρώτη φορά σε παρόμοια εκδήλωση της Λέσχης, του Διοικητού, του Διευθυντού Σπουδών και αντιπροσωπείας σπουδαστών της Σχολής, γεγονός που επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς, την συνεργασία και την αμοιβαία εκτίμηση που καλλιεργεί και διατηρεί σήμερα η Λέσχη με τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση Σπουδών και τους σπουδαστές της Σχολής. Ακολούθως ο κ. Ζεύκης αναφέρθηκε στους κ.κ. Άγγελο Κοτρώνη, Δήμαρχο Ύδρας και Παναγιώτη Λασκαρίδη, Γραμματέα του Δ.Σ. της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, οι οποίοι με επιστολές τους εξέφρασαν ευχαριστίες για την πρόσκλησή τους στην εκδήλωση και ταυτόχρονα τη λύπη τους για την αδυναμία τους να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που δεν επιδέχονταν αναβολή. Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς στήριξης της Λέσχης για να συνεχίσει το έργο της και ευχήθηκε προς όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον (κατ’ έθιμο) αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο της Σχολής, που εφέτος ήταν ομάδα πέντε συμμαθητών αποφοίτων (Νικήτας Γκουβάτσος, Γιάννης Αρτεμίου, Λεωνίδας Γαβαλάς, Γεράσιμος Ζησιμάτος και Ανδρέας Ντούσκος) της τάξεως 1947-1951, οι οποίοι, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης για την τιμή που τους έκαναν να κόψουν τη βασιλόπιτα και ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους και ευόδωση του έργου της Λέσχης για το καλό της αγαπημένης Σχολής της Ύδρας και της ναυτιλίας μας γενικότερα. Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας αυτή τη χρονιά κέρδισε ο καλός φίλος της Λέσχης καπετάν Στέφανος Ντούσκος, ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας «Ξερή Ελιά» της Ύδρας.

Την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε το καθιερωμένο πλούσιο δείπνο με καλό κρασί και πλούσιους σπιτικούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει με αγάπη και μεράκι και πρόσφεραν ειδικά για τη εορταστική αυτή εκδήλωση οι κυρίες, σύζυγοι μελών και φίλων της Λέσχης, προς τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις θερμές του ευχαριστίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή του καλαίσθητου ημερολογίου της Λέσχης για το 2014, που, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πλούσιο λογοτεχνικό υλικό συναδέλφων, μελών και φίλων της Λέσχης, επιλεγμένες φωτογραφίες από τη ζωή μας στη Σχολή και την Ύδρα, ως και πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό για τη δραστηριότητα της Λέσχης την προηγούμενη χρονιά.

Να είμαστε όλοι καλά… Και του χρόνου… Με υγεία και δύναμη…

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Δημήτριος Παπαχαρίσης       Αθανάσιος Ζεύκης
     Γεν. Γραμματέας                         Πρόεδρος

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα