Επιστολή

Αριθ. Πρωτ. : Λ-1354

«Ως ενιαύσιος αμνός, ο ευλογούμενος ημίν,
στέφανον χρηστός εκουσίως, υπέρ πάντων
τέθυται, Πάσχα το καθαρτήριον· και αύθις
εκ του τάφου ωραίος, δικαιοσύνης ημίν
έλαμψεν ήλιος».

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Διανύουμε ήδη την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής και μας απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες μέχρι τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού. Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε προς όλους τους συναδέλφους, μέλη και φίλους της Λέσχης και τις οικογένειές τους, θερμές ευχές για Καλό Πάσχα. Μακάρι η Ανάσταση του Χριστού να φέρει σε όλους μας την εσωτερική ανάσταση και την ανάταση που προσδοκούμε προς την Αιώνια Αλήθεια και το Φως.

Με την ευκαιρία αυτή σάς γνωρίζουμε τις εκδηλώσεις της Λέσχης, που προγραμματίζουμε για το προσεχές δίμηνο, ως ακολούθως:

  1. Την Τετάρτη, 9 Απριλίου και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Εντευκτήριο της Λέσχης επετειακή ομιλία της Κυρίας Ντίνας Αδαμοπούλου, Διευθύντριας του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, με τίτλο «Η Εμπορική Ναυτιλία της Ύδρας και ο ρόλος της στην Εθνική Επανάσταση του 1821».
  2. Την Κυριακή, 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην περιοχή της Δυτικής Βοιωτίας, η οποία παρουσιάζει έντονο θρησκευτικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούμε το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της χώρας μας του 11ου αιώνα, τη φημισμένη Μονή του Οσίου Λουκά, το μαρτυρικό χωριό Δίστομο και την ειδυλλιακή Αντίκυρα, όπου και θα γευματίσουμε σε παραλιακό εστιατόριο της περιοχής. Η αναχώρησή μας θα γίνει στις 8.00 το πρωί από το χώρο του Σταθμού του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στον Πειραιά και η επιστροφή μας στον ίδιο χώρο γύρω στις 9.00 το βράδυ. Το δικαίωμα συμμετοχής στην εκδρομή μας αυτή ανέρχεται σε 20,00 ευρώ και περιλαμβάνει τη μεταφορά μας με άνετο και πολυτελές πούλμαν και τις ξεναγήσεις των χώρων που θα επισκεφθούμε. Εισιτήρια μουσείων και κόστος ποτών και φαγητού δεν καλύπτονται. Σημειώνουμε ότι οι θέσεις του πούλμαν είναι 50 και θα διατεθούν με απόλυτη σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου υποβολής στη Γραμματεία της Λέσχης των δηλώσεων συμμετοχής.
  3. Τη Δευτέρα, 9 Μαΐου και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Εντευκτήριο της Λέσχης ομιλία του καπετάν Νικολάου Μοσχούτη (απόφοιtου 1978), Υποναυάρχου Λ.Σ. ε.α. και μέλους του Δ.Σ. της Λέσχης, με τίτλο «Το Ναυτικό Ατύχημα».

Τέλος, ανακοινώνουμε τις παρακάτω λογοτεχνικές βραβεύσεις συναδέλφων, μελών της Λέσχης μας, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια:

  • Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών απένειμε στις 2 Φεβρουαρίου Α’ Βραβείο στον καπετάν Κώστα Σώκο (απόφοιτο 1967) για το ποίημά του «Το Έργο της Ζωής».
  • Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών απένειμε στις 11 Μαρτίου το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α’ Τάξεως στον καπετάν Φρίξο Δήμου (απόφοιτο 1953) και την σύζυγό του «καπετάνισα» Μάρω Δήμου-Τσούτσινου για την συμβολή τους στην ποιοτική εξέλιξη της ναυτικής λογοτεχνίας.

Κλείνουμε την επιστολή μας με την παραίνεση να είμαστε όλοι παρόντες στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις της Λέσχης και τις πιο θερμές ευχές μας για Καλή Ανάσταση και Χαρούμενη Πασχαλιά.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Δημήτριος Παπαχαρίσης       Αθανάσιος Ζεύκης
     Γεν. Γραμματέας                         Πρόεδρος

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα