Επιστολή της Λέσχης προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Αριθ. Πρωτ.: Λ-1376

25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Ακτή Μιαούλη 85
185 38 Πειραιά

Υπόψη κ.κ. Θεόδωρου Βενιάμη και Παναγιώτη Λασκαρίδη

Αξιότιμοι και αγαπητοί Κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την περασμένη εβδομάδα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό ναυτιλιακό Τύπο την υπογραφή σύμβασης δωρεάς μεταξύ της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με σκοπό την πλήρη επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.

Ως σύλλογος των αποφοίτων της ιστορικής Σχολής Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας επιθυμούμε να σας εκφράσουμε εκ μέρους όλων των μελών μας θερμές ευχαριστίες για τη γενναιόδωρη προσφορά σας προς την αγαπημένη μας Σχολή. Η ενέργειά σας αυτή αποδεικνύει όχι μόνο την αγάπη και εκτίμησή σας προς την συγκεκριμένη Σχολή αλλά και την ειλικρινή σας επιθυμία να συμβάλλετε σημαντικά, σε συνεργασία με την Πολιτεία και τους ενδιαφερόμενους ναυτιλιακούς φορείς, στην απολύτως απαραίτητη σήμερα αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα όμως θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης δεν επιτυγχάνεται μόνο με την επισκευή και ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Χρειάζεται παράλληλα η επιλογή, πρόσληψη και επιμόρφωση του πλέον κατάλληλου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα προετοιμάσει με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και διδακτέα ύλη τα νέα στελέχη της πρώτης ναυτιλίας του κόσμου και προς τον σκοπό αυτόν καλούμε την Πολιτεία, μέσω των αρμόδιων Υπουργείων, να πράξει το καθήκον της.

Ευχόμαστε να εισακουστεί η φωνή μας και οι ελπίδες μας να επαληθευτούν σύντομα. Διαφορετικά, τα όνειρα τόσων και τόσων νέων ανθρώπων θα σωριαστούν ερείπια, οι γενναιόδωρες προσφορές σας θα πάνε χαμένες και η ποθητή αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης θα παραμείνει μια παράγραφος χωρίς αξία στο δημόσιο έγγραφο της θεωρητικής ναυτιλιακής στρατηγικής της Πολιτείας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Δημήτριος Παπαχαρίσης       Αθανάσιος Ζεύκης
     Γεν. Γραμματέας                         Πρόεδρος

Κοινοποίηση:

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαιδεύσεως, Πειραιάς
  • ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΥΔΡΑΣ, Ύδρα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα