Δελτίο Τύπου - Κοινή εκδήλωση της Λέσχης μας με τη Λέσχη Αρχιπλοιάρχων

Αριθ. Πρωτ.: ΔΤ1312

20 Οκτωβρίου 2014

Πιστοί στην πορεία που υπαγορεύουν οι καταστατικοί σκοποί της Λέσχης μας πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου στο εντευκτήριο (Αίθουσα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου) της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων στον Πειραιά (Φίλωνος 86, 3ος όροφος) την πρώτη από της ιδρύσεως των δύο «συγγενών» Λεσχών κοινή εκδήλωση με στόχο την καλύτερη γνωριμία, την σύσφιξη σχέσεων και την συνεργασία των μελών αμφοτέρων των συλλόγων προς όφελος της μεγάλης ναυτικής μας οικογένειας, της οποίας όλοι μας (είτε πλοίαρχοι είτε αρχιπλοίαρχοι) είμαστε μέλη.

Παρόντες στην εκδήλωση αυτή που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα θερμής φιλοξενίας, αμοιβαίας εκτιμήσεως και σεβασμού, ήσαν πολλά μέλη και των δύο Λεσχών μετά συζύγων και φίλων, μεταξύ των οποίων ο Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Βασίλειος Παπαγιάννης, Διοικητής της Σχολής της Ύδρας κατά την τριετία 1975-1978, ο Καπετάν Δημήτρης Παπαχελάς, παλαιός απόφοιτος της Σχολής (1947) και ο κ. Γιάννης Κανατσέλης από την εφημερίδα «Η Φωνή των Πειραιωτών». Ομιλητής είχε «τιμής ένεκεν» ορισθεί ο εκλεκτός συνάδελφος και διακεκριμένο μέλος και των δύο Λεσχών, Καπετάν Φρίξος Δήμου (απόφοιτος 1953) με θέμα της ομιλίας του την αγαπημένη μας Σχολή, την Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας.

Η εκδήλωση άρχισε με το καλωσόρισμα και τον χαιρετισμό του Καπετάν Μαρίνου Τσάμη, Προέδρου της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων και την απάντηση-ανταπόδοση των καλών λόγων του προλαλήσαντος εκ μέρους του Προέδρου της Λέσχης μας Καπετάν Θανάση Ζεύκη. Στους χαιρετισμούς τους και οι δύο Πρόεδροι τόνισαν την ανάγκη να αναπτυχθεί μια στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Λεσχών, που αποδεδειγμένα επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς, ώστε η φωνή τους να γίνει πιο δυνατή («η ισχύς εν τη ενώσει») για το καλό της ελληνικής ναυτιλίας και των ανθρώπων της και καταλήγοντας εξέφρασαν την ευχή να αποτελέσει αυτή η εκδήλωση την απαρχή μιας άριστης φιλίας και συνεργασίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ακολούθως ο Καπετάν Μαρίνος Τσάμης προέβη σε μια συνοπτική παρουσίαση του σημαντικού έργου της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων κατά το χρονικό διάστημα των 32 ετών λειτουργίας της και στη συνέχεια το βήμα του ομιλητού κατέλαβε ο Καπετάν Φρίξος Δήμου, ο οποίος ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο το εξαιρετικό λογοτεχνικό πόνημα που είχε ετοιμάσει και επεξεργαστεί για την συγκεκριμένη εκδήλωση με θέμα την ιστορικότητα της αγαπημένης μας Σχολής, της Σχολής Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας. Ο εκλεκτός ομιλητής κλείνοντας την ιστορική αναφορά του για τη Σχολή ενημέρωσε εν συντομία το ακροατήριο για την ίδρυση (1975), το σημαντικό έργο και τη μέχρι σήμερα ιδιαίτερα επιτυχή πορεία του συλλόγου των αποφοίτων της Σχολής με την ονομασία «Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας».

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, τιμητικών διπλωμάτων και θυρεών και η εκδήλωση έκλεισε με ποτό και σπιτικούς μεζέδες, κουβεντούλα και ανταλλαγή απόψεων για τη μεθόδευση της συνεργασίας των δύο Λεσχών. Η αρχή, έστω και αργά, είχε με επιτυχία πραγματοποιηθεί. Απομένει να δούμε τη θετική εξέλιξη αυτής της σημαντικής συναδελφικής σχέσης, στην οποία όλοι εμείς, καπεταναίοι, πλοίαρχοι απόφοιτοι της Σχολής της Ύδρας και αρχιπλοίαρχοι, επενδύουμε όνειρα και ελπίδες για τη δημιουργία μιας φωνής ενωτικά συλλογικής και δυνατής στον ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας.

Με φιλικούς και συναδελφικούς θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Κοινή εκδήλωση της Λέσχης μας με τη Λέσχη Αρχιπλοιάρχων
Κοινή εκδήλωση της Λέσχης μας με τη Λέσχη Αρχιπλοιάρχων
Κοινή εκδήλωση της Λέσχης μας με τη Λέσχη Αρχιπλοιάρχων

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα