Γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της Λέσχης

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1313

26 Ιανουαρίου 2015

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο της ναυτιλίας, εκλεκτά μέλη μετά συζύγων και φίλους της Λέσχης. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Αριστείδης Παπανδρέου, Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ., απόφοιτος της Σχολής (1953) και μέλος της Λέσχης, ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Κώστας Κουνουγέρης, πρώην A’ Υπαρχηγός Λ.Σ., απόφοιτος της Σχολής (1975) και μέλος της Λέσχης, οι Πλοίαρχοι Ε.Ν. Μαρίνος Τσάμης και Δημήτριος Μηνδρινός, Πρόεδρος και Β’ Αντιπρόεδρος αντιστοίχως του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, ο εφοπλιστής καπετάν Κώστας Πρίφτης, απόφοιτος της Σχολής (1960) και μέλος της Λέσχης, οι παλαιοί απόφοιτοι της Σχολής και μέλη της Λέσχης καπετάν Σκουλούδης Ρουσσάκης (1946) και Δημήτρης Παπαχελάς (1947) ο κ. Γιάννης Κανατσέλης, επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων και εκδότης της εφημερίδας «Φωνή των Πειραιωτών» κ.ά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς στήριξης της Λέσχης για να συνεχίσει το έργο της και ευχήθηκε προς όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, χαρά και δύναμη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της βασιλόπιτας από τον εκλεκτό φίλο της Λέσχης Πανοσιολογιώτατο πατέρα Κυπριανό (κατά κόσμον Νικόλαο Τσεβά) και ακολούθησε η κοπή της από τον αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο της Σχολής καπετάν Σκουλούδη Ρουσσάκη, ο οποίος, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης για την τιμή που του έκαναν και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευόδωση του έργου της Λέσχης για το καλό της αγαπημένης μας Σχολής της Ύδρας και της ελληνικής ναυτιλίας γενικότερα.

Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας αυτή τη χρονιά κέρδισε η εκλεκτή φίλη της Λέσχης Ειρήνη, σύντροφος του Λεσχιάρχη μας καπετάν Γιώργου Μπρούζου, μαζί με το πρωτοχρονιάτικο δώρο της Λέσχης, ένα διακοσμητικό γυάλινο ομοίωμα του γνωστού «Θερμόμετρου του Γαλιλαίου», που είχε ευγενώς προσφερθεί για τον σκοπό αυτόν από τον πρώην Πρόεδρο καπετάν Πάνο Τριανταφυλλίδη.

Την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε το καθιερωμένο πλούσιο δείπνο με καλό κρασί και πλούσιους σπιτικούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει με αγάπη και μεράκι και πρόσφεραν ειδικά για τη εορταστική αυτή εκδήλωση οι κυρίες, σύζυγοι μελών και φίλων της Λέσχης, προς τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις θερμές του ευχαριστίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή του καλαίσθητου ημερολογίου της Λέσχης για το 2015, που, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πλούσιο λογοτεχνικό υλικό συναδέλφων, μελών και φίλων της Λέσχης, επιλεγμένες φωτογραφίες από τη ζωή μας στη Σχολή, την Ύδρα και τα θαλασσινά ταξίδια μας, ως και πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό για τη δραστηριότητα της Λέσχης την προηγούμενη χρονιά.

Να είμαστε όλοι καλά… Και του χρόνου… Με υγεία, χαρά και δύναμη…

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα