Τιμητική Εκδήλωση Κοινωνικού Χαρακτήρα της Λέσχης

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1314

Σε μια πολύ ζεστή και γεμάτη συγκίνηση οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, με μεγάλη επιτυχία, ειδική τιμητική εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα στo φιλόξενο περιβάλλον της αίθουσας εκδηλώσεων της Λέσχης, στην οποία παρέστησαν εκλεκτά μέλη με συζύγους, παιδιά κι εγγόνια και πολλοί φίλοι. Ιδιαίτερα τιμητικές ήταν οι παρουσίες του Δημάρχου Ύδρας Γεωργίου Κουκουδάκη, του Αντιδημάρχου Ιωάννη Μπελεγρή και του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Ράππα, του Αντιδημάρχου Πειραιώς Ιωάννη Μελά και του Δημοτικού Συμβούλου Ευάγγελου Γεωργούλη, του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιώς, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Σαρηγιάννη, της Πλοιάρχου Λ.Σ. Χριστίνας Μπόρα, εκπροσώπου του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Υποναυάρχου Λ.Σ. ε.α. Μιχαήλ Μπαλαφούτη, απόφοιτου της Σχολής της Ύδρας (1963) και μέλους της Λέσχης μας, των Πλοιάρχων Μαρίνου Τσάμη και Πάνου Μηνόγιαννη, Προέδρου και Γραμματέα αντιστοίχως του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, του Συμβούλου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Πλοιάρχου Λεωνίδα Γαβαλά, απόφοιτου (1951) και πρώην Διευθυντού Σπουδών της Σχολής της Ύδρας, του εκπροσώπου της εταιρείας KATRADIS MARINE ROPES INDUSTRY S.A. Γεωργίου Περιβολάρη, της Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ» Δέσποινας Παπαστυλιανού συνοδευόμενης από τα μέλη του Δ.Σ. Ελπίδα Ξεφτεράκη και Δημήτριο Παπαγιαννάκη, του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Μάνιας Αποστολοπούλου, του Ταμία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτ. Αττικής «Η ΕΛΠΙΔΑ» Παναγιώτη Κολτσίδη, του παλαιού απόφοιτου της Σχολής (1947) και μέλους της Λέσχης μας καπετάν Δημήτρη Παπαχελά, του επίτιμου μέλους της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων και εκδότη της εφημερίδας «Φωνή των Πειραιωτών» Γιάννη Κανατσέλη, κ.ά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η κοινωνική αυτή εκδήλωση της Λέσχης. Ο πρώτος λόγος είναι να βραβευθούν τρεις ειδικώς φιλανθρωπικοί φορείς που έχουν διακριθεί για το κοινωνικό έργο βοήθειας και στήριξης που προσφέρουν σε νέους ανθρώπους με νοητική υστέρηση ή σε παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια. Οι φορείς αυτοί (στους οποίους, βάσει του καταστατικού μας, θα περιέλθει η χρηματική και ακίνητη περιουσία της Λέσχης αν κάποτε σε βάθος χρόνου ο αγαπημένος μας Σύλλογος κλείσει τον κύκλο της ύπαρξης και λειτουργίας του) είναι το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτ. Αττικής «Η ΕΛΠΙΔΑ». Ο δεύτερος λόγος είναι να τιμηθεί το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας (στο οποίο θα περιέλθουν σε περίπτωση διάλυσης της Λέσχης το αρχείο, οι πίνακες ζωγραφικής, τα ναυτικά όργανα και όλο το υλικό που εκτίθεται στο Μουσείο της Λέσχης) και η δραστήρια Προϊσταμένη του κυρία Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου για το ποιοτικό πολιτιστικό έργο που παράγουν και προσφέρουν τόσο στην τοπική κοινωνία της Ύδρας όσο και στο κοινωνικό σύνολο της ευρύτερης ελληνικής επικράτειας. Τέλος, ο τρίτος λόγος είναι να ανακηρυχθούν ως Επίτιμοι Πρόεδροι του Δ.Σ. της Λέσχης οι πρώην Πρόεδροι Σπυρίδων Μ. Ράνης (1975-1980 & 1987-1992), καπετάν Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης (2001-2009) και καπετάν Ευάγγελος Τσιγκάρης (2010-2012) λόγω των σημαντικών υπηρεσιών που πρόσφεραν στη Λέσχη κατά τη διάρκεια της θητείας των.

Μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου ακολούθησε η βράβευση και η απονομή ειδικών τιμητικών διπλωμάτων και θυρεών της Λέσχης προς τους τιμώμενους φορείς, τους οποίους παρέλαβαν κατά σειρά, εκφράζοντας τη βαθειά συγκίνηση και τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ» Δέσποινα Παπαστυλιανού, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Μάνια Αποστολοπού- λου, ο Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτ. Αττικής «Η ΕΛΠΙΔΑ» Παναγιώτης Κολτσίδης και η Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διπλωμάτων και αναμνηστικών πλακετών-δώρων της Λέσχης προς τους ανακηρυχθέντες Επιτίμους Προέδρους, καπετάν Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και καπετάν Ευάγγελο Τσιγκάρη, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης για την απονομή της ιδιαίτερα τιμητικής αυτής διάκρισης.

Δυστυχώς, σοβαροί επαγγελματικοί λόγοι ανάγκασαν τον κ. Σπυρίδωνα Μ. Ράνη να απουσιάσει από την αποψινή εκδήλωση, οπότε το τιμητικό δίπλωμα και η αναμνηστική πλακέτα-δώρο προς αυτόν εκ μέρους της Λέσχης θα του απονεμηθούν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. σε πρώτη μελλοντική ευκαιρία.

Στη συνέχεια ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιώς, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Σαρηγιάννης, απένειμε στη Λέσχη τον επίσημο θυρεό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς, τον οποίο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εκφράζοντας προς τον κ. Γεώργιο Σαρηγιάννη τις θερμές του ευχαριστίες εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης.

Μετά τη λήξη των τιμητικών απονομών και διακρίσεων, ο λόγος εδόθη στον παριστάμενο Δήμαρχο Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους, συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης για την πραγματοποίηση της εξαιρετικής αποψινής τιμητικής εκδήλωσης και τέλος, ανεφέρθη στους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με τη Λέσχη Αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας τονίζοντας ιδιαιτέρως το σημαντικό έργο που η Λέσχη επιτελεί προς όφελος της ιστορικής Ναυτικής Σχολής της Ύδρας γενικώς και των σπουδαστών που φοιτούν σ’ αυτήν ειδικότερα.

Η εκδήλωση στη συνέχεια έκλεισε με την απαγγελία του ποιήματός της με τίτλο «Η Θάλασσά μου» από την «καπετάνισσα» ποιήτρια Μάρω Δήμου, σύζυγο του εκλεκτού μέλους της Λέσχης και διακεκριμένου λογοτέχνη καπετάν Φρίξου Δήμου.

Ακολούθησε μικρή λιτή δεξίωση, διανομή του καλαίσθητου ημερολογίου της Λέσχης για το 2015 στους εκπροσώπους των βραβευθέντων φορέων και τέλος, ξενάγησή τους στο χώρο του Μουσείου της Λέσχης, που ζωντανεύει με τις φωτογραφίες και το υλικό του τις αναμνήσεις όλων μας από τα αξέχαστα εκείνα χρόνια της φοίτησής μας στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας, της αρχαιότερης σήμερα εν λειτουργία Σχολής Πλοιάρχων στον κόσμο, στην οποία εμείς οι απόφοιτοι οφείλουμε τη ναυτική μας εξέλιξη και την επιτυχία μας.

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα