Ημερήσια Εκδρομή στην Αρκαδία, 07.06.2015

Αριθ. πρωτ.: Λ-1399

11 Μαΐου 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και μέλη της Λέσχης,

Οι ομορφιές της Αρκαδίας είναι ανεξάντλητες και διαρκώς προκαλούν το ενδιαφέρον μας. Μετά την επιτυχημένη εκδρομή μας στη Δημητσάνα και τη Ζάτουνα της ορεινής Αρκαδίας τον Ιούνιο του 2013, αποφασίσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να πραγματοποιήσουμε τη φετινή καλοκαιρινή ημερήσια εκδρομή μας την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015 στην ίδια ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα σε προορισμούς της ορεινής και παραθαλάσσιας Κυνουρίας, που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Η αναχώρησή μας θα γίνει από την πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά στις 8:00 το πρωΐ και η επιστροφή μας στο ίδιο σημείο κατά τις 9:00 το βράδυ. Πρώτος μας προορισμός θα είναι η περιοχή της Τεγέας, κοντά στην Τρίπολη, φημισμένης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το εξαιρετικό μουσείο της πόλης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο χωριό Άγιος Πέτρος της Κυνουρίας που είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά του Πάρνωνα (υψόμετρο 950 μέτρων), όπου και θα γευματίσουμε. Μετά από ένα σύντομο περίπατο στα σοκάκια και τη μεγάλη πλατεία του χωριού, στην οποία δεσπόζει η εντυπωσιακή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα αναχωρήσουμε με προορισμό το Παράλιο Άστρος με ενδιάμεση στάση στη Μονή της Παναγίας της Μαλεβής (Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Στο Παράλιο Άστρος θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ δίπλα στη θάλασσα και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας μια σύντομη στάση στην περιοχή της Λέρνης, κοντά στο χωριό Μύλοι του Άργους, γνωστής από τον μύθο της πάλης του Ηρακλή με τη Λερναία Ύδρα.

Προς ενημέρωση πάντως των ενδιαφερομένων, το πλήρες και οριστικό πρόγραμμα της εκδρομής θα καθοριστεί αμέσως μετά την καθιερωμένη προεπίσκεψη του Προέδρου του Δ.Σ. στους προγραμματισμένους προορισμούς της εκδρομής και θα γνωστοποιηθεί στα μέλη και τους φίλους της Λέσχης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτήν.

Το δικαίωμα συμμετοχής στην εκδρομή ανέρχεται στο ποσό των 20,00 ευρώ κατ’ άτομο και καλύπτει τη μεταφορά μας με πολυτελές πούλμαν. Παρακαλούμε για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής απευθείας στη Γραμματεία της Λέσχης, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015. Στόχος και επιδίωξή μας είναι να συμπληρωθούν και οι 50 θέσεις που διαθέτει το πούλμαν.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Δημήτριος Παπαχαρίσης       Αθανάσιος Ζεύκης
     Γεν. Γραμματέας                         Πρόεδρος

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα