Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1315

29 Μαΐου 2015

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας από πεπειραμένα μέλη της Λέσχης, πραγματοποιήθηκαν κατά την τρέχουσα εβδομάδα οι ακόλουθες παρουσιάσεις με θέματα που επελέγησαν από τη Διεύθυνση Σπουδών και τους σπουδαστές:

I. Τρίτη, 26 Μαΐου

  1. «Ναυλώσεις Φορτηγών Πλοίων» με προγραμματισμένο ομιλητή τον καπετάν Βαγγέλη Τσιγκάρη, Επίτιμο Πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης και απόφοιτο της Σχολής (1959). Επειδή όμως, λόγοι ανωτέρας βίας που προέκυψαν την τελευταία στιγμή, ανάγκασαν τον ομιλητή να απουσιάσει, η ομιλία του παρουσιάστηκε στους σπουδαστές (με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσιγκάρη) από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάση Ζεύκη.
  2. «Αποφυγή Δυσμενών Καιρικών Συνθηκών» με ομιλητή τον καπετάν Παναγιώτη Παπουλίδη, πεπειραμένο Πλοίαρχο σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Container Ships), μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης και απόφοιτο της Σχολής (1976).

II. Τετάρτη, 27 Μαΐου

  1. «Η ζωή στα Δεξαμενόπλοια με έμφαση στον τομέα της Ασφάλειας» με ομιλητή τον καπετάν Παναγιώτη Δεδελό, ενεργό Πλοίαρχο με μεγάλη εμπειρία στα δεξαμενόπλοια, μέλος της Λέσχης και απόφοιτο της Σχολής (2000).
  2. «Ασφάλειες Πλοίων» με ομιλητή τον καπετάν Θανάση Ζεύκη, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης και απόφοιτο της Σχολής (1963).

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα συνεδρίων του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας και τις παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλοι οι σπουδαστές της Ακαδημίας (πλην των πρωτοετών, οι οποίοι αυτήν την περίοδο απουσιάζουν για την εκτέλεση του πρώτου εκπαιδευτικού εξάμηνου θαλάσσιας υπηρεσίας που απαιτείται για τη συνέχιση των σπουδών τους), ο Διοικητής της Ακαδημίας Πλωτάρχης Λ.Σ Ιωάννης Κόκιος, ο Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος και οι καθηγητές της Ακαδημίας, Πλοίαρχοι και απόφοιτοι της Σχολής, Αθανάσιος Μερτζάνης, Μιχαήλ Βούλγαρης και Χρήστος Κοτζιάς.

Με την ευκαιρία αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. της Λέσχης τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο προς τους σπουδαστές για την προσοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά την παρουσίαση των διαλέξεων όσο και προς τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Σπουδών της Ακαδημίας για την αμέριστη βοήθειά τους. Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες από καρδιάς προς τη Διευθύντρια κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου και το προσωπικό του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας για την πρόθυμη παραχώρηση των χώρων, τη θερμή φιλοξενία και την πρόθυμη υποστήριξη με υλικοτεχνικά μέσα, υπομονή και χαμόγελο των παραπάνω διαλέξεων.

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα