Επιστολή της Λέσχης

Αριθ. Πρωτ.: Λ-1404

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη και Φίλοι της Λέσχης,

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με ταλαιπωρίες, οικονομικές στερήσεις και πολιτική αβεβαιότητα, υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και ευχόμαστε η νέα περίοδος λειτουργίας της Λέσχης να είναι ήρεμη και ομαλή, χαρούμενη και δημιουργική.

Μετά τη συνταξιοδότηση και οριστική αποχώρηση από τη Λέσχη της κυρίας Μαρίας Λυκομήτρου, καταβάλλουμε προσπάθειες για την πρόσληψη μιας νέας και ικανής κοπέλας που θα την αντικαταστήσει. Χαρακτηριστικό στοιχείο, αλλά και λυπηρό ταυτόχρονα γιατί δείχνει το μέγεθος της ανεργίας που μαστίζει τις νέες ηλικίες, είναι ότι μετά την πρόσφατη δημοσίευση της σχετικής αγγελίας μας στην εφημερίδα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» λάβαμε μέσα σε έξι ημέρες πάνω από 700 αιτήσεις εργασίας και βιογραφικά σημειώματα.

Κατά τα άλλα υπενθυμίζουμε ότι:

 1. Το εντευκτήριο της Λέσχης θα συνεχίσει να λειτουργεί και κατά τη νέα περίοδο κάθε Πέμπτη μεσημέρι, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας, όπως πάντα… βαπορίσια ατμόσφαιρα, καλή παρέα και γευστικές απολαύσεις.
 2. Εργαζόμαστε εντατικά για την οργάνωση και επιτυχία των δύο σημαντικών εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει για το αμέσως προσεχές μέλλον. Η μία είναι η ετήσια επίσκεψη-προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου, που αυτή τη χρονιά - εφόσον εξασφαλιστούν εγκαίρως οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις τοπικές Αρχές - θα συνδυαστεί με την εντοίχιση μαρμάρινης πλάκας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Καμίνι, στον περίβολο του οποίου άρχισε να λειτουργεί το 1749 το σχολειό της Ύδρας, που, μισό αιώνα αργότερα, μετεξελίχθηκε στην περιώνυμη Ναυτική Σχολή της Ύδρας, της αγαπημένης μας Σχολής (σήμερα Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού), της οποίας είμαστε απόφοιτοι.

  Η δεύτερη σημαντική εκδήλωσή μας που έχει προγραμματισθεί για το μήνα Δεκέμβριο είναι η απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του απόφοιτου της Σχολής μας (1939) Βασίλειου Βασιλειάδη, Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας της Μεγ. Βρεταννίας (R.A.F.) και ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που έχασε τη ζωή του από γερμανικά αντιαεροπορικά πυρά στην περιοχή του Ρήνου λίγες μέρες πριν την επίσημη λήξη του πολέμου.

  Θα επανέλθουμε βεβαίως με νεότερη επιστολή μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις προαναφερθείσες εκδηλώσεις.

  1. Τελειώνουμε την επιστολή μας με τη γνωστοποίηση προς όλους τους καλούς συναδέλφους ότι τον περασμένο μήνα έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος φίλος, συμμαθητής, συνάδελφος και εκλεκτό μέλος της Λέσχης (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στις αρχές της δεκαετίας του 1980) Καπετάν Ηλίας Κατσαρός (απόφοιτος 1969), δημιουργός των Ναυτικών Πρακτορείων με την επωνυμία «MARITIME ENDEAVORS SHIPPING CO. LTD.» στην περιοχή του Κόλπου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (NEW ORLEANS, MOBILE και HOUSTON). Το χαμόγελο, η ευγένεια και η άψογη συναδελφική συμπεριφορά του Καπετάν Ηλία θα μείνουν για πάντα βαθιά χαραγμένες στην καρδιά και το νου μας. Ευχόμαστε η μνήμη του να μείνει ζωντανή για πάντα σε όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του και εκφράζουμε προς την οικογένεια, τους συνεργάτες και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα τα θερμά μας συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης.

   Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

   Δημήτριος Παπαχαρίσης       Αθανάσιος Ζεύκης
        Γεν. Γραμματέας                         Πρόεδρος

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα