Δελτίο Τύπου - Γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της Λέσχης

Αριθ. Πρωτ.: ΔΤ-1321

Τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, μέσα σε μια όμορφη και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης μας, που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο της ναυτιλίας, εκλεκτά μέλη μετά συζύγων και φίλους του Συλλόγου. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Μπελεγρής, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, οι Πρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ¨ Η ΑΡΓΩ¨, κυρίες Δέσποινα Παπαστυλιανού και Ελπίδα Ξεφτεράκη, οι Πρόεδρος, Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων κ.κ. Μαρίνος Τσάμης, Πάνος Μηνόγιαννης και Σπυρίδων Ραδίτσας, ο εφοπλιστής καπετάν Κώστας Πρίφτης, απόφοιτος της Σχολής (1960) και μέλος της Λέσχης, ο παλαιός απόφοιτος της Σχολής (1947) και μέλος της Λέσχης καπετάν Δημήτρης Παπαχελάς, η Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου WISTA HELLAS κ. Ιωάννα Τοπάλογλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπετσιωτών κ. Κώστας Κουλαλόγλου, ο εκδότης της εφημερίδας ¨Φωνή των Πειραιωτών¨ κ. Ιωάννης Κανατσέλης, ο κ. Δημήτριος Κρητικός από την εφημερίδα του Πειραιά ¨Κοινωνική¨, ο εκδότης του ηλεκτρονικού εντύπου ¨ Ύδρα Υδραία Υδρούσσα¨ κ. Κωνσταντίνος Κουκουδάκης, ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας κ. Άγγελος Μανσόλας και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι και μέλη της Λέσχης. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν στην εκδήλωση ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας λόγω υπηρεσιακών του δεσμεύσεων και ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Κόκκιος με αντιπροσωπεία σπουδαστών λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την τιμητική τους παρουσία και ευχήθηκε προς όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, χαρά και δύναμη. Στη συνέχεια ο κ. Ζεύκης αναφέρθηκε στις κυριότερες δραστηριότητες της Λέσχης κατά την παρελθούσα χρονιά και έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στους αποφοίτους της Σχολής και μέλη της Λέσχης που απεβίωσαν κατά την διάρκεια του έτους 2015, στη μνήμη των οποίων τηρήθηκε από όλους ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της βασιλόπιτας από τον Πανοσιολογιώτατο πατέρα Κυπριανό (κατά κόσμον Νικόλαο Τσεβά), στον οποίο ο Γεν. Γραμματέας της Λέσχης κ. Δημήτριος Παπαχαρίσης, εκ μέρους των μελών του Δ.Σ., δώρισε το βιβλίο ¨Δοξασμένα Κύματα – Ο Ελληνικός Στόλος από το 480 Π.Χ. έως σήμερα¨ εκδόσεως Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο της Σχολής καπετάν Δημήτρη Παπαχελά συνεπικουρούμενο από τον Πρόεδρο της Λέσχης, της οποίας το τυχερό φλουρί κέρδισε ο καπετάν Βαγγέλης Λέκκας, απόφοιτος της Σχολής (1984) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης. Στον πρώτο τυχερό του 2016 προσφέρθηκε ως δώρο ένα καλαίσθητο διακοσμητικό χειροποίητο γούρι και το βιβλίο του κ. Γεωργίου Φουστάνου ¨Βασιλείς των Ωκεανών (Ναυπηγήσεις Ελλήνων) 1975 – 1980¨.

Την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε το καθιερωμένο πλούσιο δείπνο με καλό κρασί και σπιτικούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει με αγάπη για την εορταστική αυτή εκδήλωση οι καπετάνισες, σύζυγοι μελών και φίλων της Λέσχης, προς τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις θερμές του ευχαριστίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή του καλαίσθητου ημερολογίου της Λέσχης για το 2016, που, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πλούσιο λογοτεχνικό υλικό συναδέλφων, μελών και φίλων της Λέσχης, επιλεγμένες φωτογραφίες από τη ζωή μας στη Σχολή, την Ύδρα και τα θαλασσινά ταξίδια μας, ως και πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό για τη δραστηριότητα της Λέσχης την προηγούμενη χρονιά.

Να είμαστε όλοι καλά… Και του χρόνου… Με υγεία, χαρά και δύναμη…

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Κοπή βασιλόπιτας 2015
Κοπή βασιλόπιτας 2015
Κοπή βασιλόπιτας 2015
Κοπή βασιλόπιτας 2015
Κοπή βασιλόπιτας 2015
Κοπή βασιλόπιτας 2015
Κοπή βασιλόπιτας 2015

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1325

29 Ιουνίου 2016... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1324... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1323

14 Ιουνίου 2016

περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές... περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: Λ-1480

12 ΜαΪου 2016

Aγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,

Κατόπιν... περισσότερα