Δελτίο Τύπου - Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-1322

3 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας από διακεκριμένα στον τομέα της ναυτιλίας μέλη της Λέσχης, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, τρεις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με παράλληλη συμμετοχή και συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. (ΠΕΠΕΝ).

Θερμό χαιρετισμό προς τους σπουδαστές απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΠΕΝ καπετάν Μανώλης Τσικαλάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση Σπουδών και τους ναυτίλους καθηγητές της Ακαδημίας για τη διοργάνωση των διαλέξεων και συνέστησε στους σπουδαστές μελέτη για την απόκτηση γνώσεων και αγάπη για τη θάλασσα.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο καπετάν Απόστολος Κουντούρης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΠΕΝ, DP Senior Instructor, AFNI και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος του NAUTICAL INSTITUTE στην Ελλάδα, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Dynamic Position in Offshore Industry».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο καπετάν Τάσος Καμπάς, μέλος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας και απόφοιτος της Σχολής (1994), ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές δομές του ερωτηματολογίου των επιθεωρητών από μεγάλες εταιρείες πετρελαίων (OCIMF) σε συνάρτηση με τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης και με κύριο γνώμονα τις υποχρεώσεις των Αξιωματικών Γεφύρας των πετρελαιοφόρων πλοίων.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας και απόφοιτος της Σχολής (1963) καπετάν Θανάσης Ζεύκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε βασικά στοιχεία εφαρμογής των ναυτασφαλιστικών καλύψεων σε περιπτώσεις σοβαρών ναυτικών ατυχημάτων και αβαριών.

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα συνεδρίων του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας και τις παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλοι οι σπουδαστές της Ακαδημίας, ο Διοικητής Πλωτάρχης Λ.Σ Ιωάννης Κόκιος, ο Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος, οι καθηγητές της Ακαδημίας, Πλοίαρχοι και απόφοιτοι της Σχολής, Αθανάσιος Μερτζάνης και Χρήστος Κοτζιάς, οι Πρόεδρος και Ταμίας του Δ.Σ. της ΠΕΠΕΝ καπετάν Μανώλης Τσικαλάκης και Νίκος Θεοδόσης και ο καπετάν Γιάννης Γαβαλάς, παλαιός καθηγητής και διευθυντής σπουδών της Ακαδημίας.

Με την ευκαιρία αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. της Λέσχης τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο προς τους σπουδαστές για την προσοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά την παρουσίαση των διαλέξεων όσο και προς τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Σπουδών της Ακαδημίας για την αμέριστη βοήθειά τους. Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΕΠΕΝ καπετάν Μανώλη Τσικαλάκη, τον Ταμία καπετάν Νίκο Θεοδόση και τον ομιλητή καπετάν Απόστολο Κουντούρη για την παρουσία, συμμετοχή και συνεργασία τους στην πραγματοποίηση των εν λόγω διαλέξεων. Τέλος, εκφράζουμε ειλικρινείς ευχαριστίες προς τη Διευθύντρια κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου και το προσωπικό του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας για την πρόθυμη παραχώρηση των χώρων, τη θερμή φιλοξενία και την πρόθυμη υποστήριξη με υλικοτεχνικά μέσα, υπομονή και χαμόγελο των παραπάνω διαλέξεων.

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας
Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας
Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας
Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας
Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας
Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας

The Graduate Club of the Nautical School of Hydra

more